MARI A:N KIRJABLOGI

Kirjablogissani kirjoitan lukukokemuksistani, lukemistani kirjoista ja niistä kirjoista, jotka haluaisin lukea. Välillä myös kirjoitan ja kuvaan jotain muuta elämästäni.

Viestit kulkevat osoitteeseen mariankirjablogi@yahoo.fi

torstai 30. huhtikuuta 2015

Luetut kirjat tammikuusta huhtikuun loppuun

Vuoden alussa listailin tämän lukuvuoden lukuhaasteita, eli mitä aion tulevana vuonna lukea. Luettavien kirjojen suunnitteleminen on itselleni melkein yhtä kiinnostavaa kuin itse lukeminen, sillä on mielettömän hauskaa etsiä eri aihepiirien kirjallisuutta. Osa lukusuunnitelmistani jää toki toteutumatta, jotain muuta tulee tilalle. Se ei ollenkaan haittaa, koska lukusuunnitelmat ovat tietenkin leikinomaista puuhaa.

Suunnitelmissani on lukea tänä vuonna nimenomaan 90-luvun kirjallisuutta, sillä ysärinä löysin monia kiinnostavia kirjailijoita, joiden teoksiin haluan ehdottomasti nyt "paremmalla iällä" palata. Roddy Doylea sain luetuksi ja myös Margareet Atwoodia, jonka seurassa aion vielä jatkaa tänä vuonna, samoin kuin hinkuan Annie Proulxin ja Andrei Makinen pariin. Espanjaa aloittelin, mutta espanjalainen kirjallisuus tullee myöhemmin mukaan....

90-luvun kirjoja: 


Javier Marías: Valkoinen sydän  (2012, Otava, Seven-pokkari - 1. kerran suomeksi 1997)


Uutuuskirjoja en vain osaa jättää, vaikka välillä käy mielessä, että luen vain vanhempaa kirjallisuutta. Olen liian utelias jättääkseni lempikirjailijani uutuudet väliin, tai myöhempään ajankohtaan. Kiinnostavimmat kevään kirjat olen listannut täällä, osa on siis luettuna, osa odottaa kirjapinossa. Kaikkea kun ei voi valitettavasti lukea samaan aikaan. Huomaan, että aika monta kotimaista on päässyt listalle mukaan. 

Uutuuskirjoja: 

Liisa Rinne: Odotus (2015, Atena)
Tiina Laitila Kälvemark: Karkulahti (2015, WSOY) 
Kamila Shamsie: Jumala joka kivessä (2015, Gummerus) 
Petja Lähde: Jumala on muuttanut kaupunkiin (2015, WSOY)
Laura Honkasalo: Perillä kello kuusi (2015, Otava)
Elina Hirvonen: Kun aika loppuu (2015, WSOY)
Saara Turunen: Rakkaudenhirviö (2015, Tammi)
Tarquin Hall: Vish Puri ja lemmenkommandojen tapaus (2015, Gummerus) - tulossa kirjoituskin 
Taina Latvala: Ennen kuin kaikki muuttuu (2015, Otava) - samoin tästä 



Välillä käyn kurkkimassa muista kirjablogeista kirjoja ja varailen niitä kirjastosta, tässä esimerkkejä:

Michèle Lesbre: Punainen sohva (2014, Lurra editions)



Aasia kiinnostaa aina vaan, ja aloitin taas tämän vuoden kierrosta aasialaisen kirjallisuuden parissa. Palaan myöhemmin katsomaan, kuinka monta maata olen saanut valloitettua, tällä hetkellä olen kiertänyt Japanissa, Intiassa ja Sri Lankassa: 


I Spy -haaste vaikutti kiinnostavalta, ajattelin aloittaa haasteen lukemalla hieman enemmän jostain tietystä kohdasta ja minulla olikin paljon kirjoja, jotka sopivat "etunimi kirjan nimessä" -kohtaan (lisää kirjoja ysäri-listauksesta tähän kohtaan). Palaan myöhemmin tähän haasteeseen.

Jeffrey Archer: Kane ja Abel (2014, Sitruuna Kustannus - Kane and Abel, 1979, 2009)


Maalaismaisema-lukuhaaste/ talven lukuhaaste, joista jälkimmäinen jäi kesken ja ensimmäistä aion jatkaa vuoden kuluessa.

Yasunari Kawabata Lumen maa (2012, Tammi, ensimmäinen suomennos 1958 ja alkuperäinen teos 1947)
Joel Haahtela: Tähtikirkas, lumivalkea (2013, Otava)

Keväisiä kirjoja tulossa myös: 

Inka Nousiainen: Kaksi kevättä (2001, Otava) - teksti luonnoksissa


Tanskalainen kirjallisuus tuli luettavaksi talviloman Tanskan-matkan ansiosta. Minusta on aina kiinnostavaa tutustua sellaisen maan, johon matkustan, kirjallisuuteen. Katsotaan, mikä maa tulee seuraavaksi lukuun/matkaan. 


Nuortenkirjoja on kiinnostavaa lukea, koska on kiinnostavaa tietää, mitä nuortenkirjallisuudessa tapahtuu, kirjat ovat hyviä ja nuortenkirjojen lukeminen auttaa usein lukujumiin: 

2 kommenttia:

  1. Ihailen aina lukutahtiasi, sillä tuntui, että itse junnaan muutaman kirjan kanssa ja sinulla on jo näin monta kirjaa listoilla. Hienoja kirjoja kaiken lisäksi!

    Nuortenkirjoilla on minulle sama tehtävä nykyään. Luen niitä välipaloina, mutta vakavasti.

    VastaaPoista